Skip to main content

Gezinsondersteuner / Haaglanden

CityKids is per direct op zoek naar een gezinsondersteuner voor 24-32 uur in de week, voor de regio Haaglanden. We zijn op zoek naar een flexibele, ervaren en positief ingestelde gezinsondersteuner om gespecialiseerde gezinsondersteuning te kunnen bieden aan gezinnen met een kind dat extra zorg nodig heeft.  

Over CityKids

CityKids biedt zorg aan verschillende doelgroepen via het Ontwikkelcentrum, Verpleegkundig Centrum, Ontdekkingscentrum, dagbesteding en op de beschermd woonlocatie. Verdere informatie over de doelgroep van CityKids is te lezen op de website van CityKids. Zorg voor kinderen en jongeren is onlosmakelijk verbonden met hun ouders en hun omgeving. Vanuit dit gezinsgerichte perspectief biedt CityKids ook gezinsondersteuning op maat. 

Voor onze afdeling Ambulant zijn wij op zoek naar een gezinsondersteuner voor regio Haaglanden. Wij zoeken een gezinsondersteuner die niet verlegen is te zeggen waar het op staat, die zelfstandig kan werken, maar ook goed is in het werken in teamverband. Als gezinsondersteuner werk je in een team van gezinsondersteuners uit verschillende regio’s en ben je veel op pad. Ervaring en daadkracht zijn een pré!

Wie zoeken wij?

CityKids is op zoek naar een flexibele, ervaren en positief ingestelde gezinsondersteuner om gespecialiseerde gezinsondersteuning te kunnen bieden aan gezinnen met een kind met een ontwikkelingsachterstand, ontwikkelingsstoornis, (licht)verstandelijke of meervoudige beperking. Door de gezinsondersteuner wordt doelgericht gewerkt aan de hand van een zorgplan. De begeleiding kan divers zijn en variëren in zowel intensiteit als in hulpvraag. 

Voorbeelden hiervan kunnen zijn:

 • Ondersteunen en begeleiden van ouders (gezin) bij bijvoorbeeld opvoedvragen en omgaan met moeilijk verstaanbaar gedrag.
 • Het in kaart brengen en activeren van het netwerk.
 • Ontwikkeldoelen van het kind vanuit het Ontwikkelcentrum vertalen naar de thuissituatie.
 • Hulpvragen van het gezin verhelderen en duidelijk in een zorgplan verwoorden, eventueel intern of extern richting passende hulp begeleiden.
 • In samenwerking met Veilig Thuis, het wijk- of jeugdteam en de Jeugdbescherming kan ingezet worden op een traject voor het vergroten van de veiligheid bij het gezin thuis.

Vind je het een uitdaging om te werken aan de doorontwikkeling van de afdeling Ambulant? Ontwikkel je graag jouw expertise door middel van scholing? Ben jij er ook van overtuigd dat iedereen talenten heeft én de kans moet krijgen deze in te zetten? Ben je van mening dat iedereen in onze samenleving ertoe doet en weleens hulp nodig heeft? Samen kunnen wij met engelengeduld en een proactieve begeleidingsstijl, ouders en gezinnen de begeleiding bieden die zij nodig hebben om hun kind nog beter te kunnen ondersteunen. Binnen de functie van gezinsondersteuner lever je een actieve bijdrage aan het primaire zorgproces en werk je nauw samen met de collega’s van het Ontwikkelcentrum en Ontdekkingscentrum van CityKids. 

Functie eisen

 • Een relevante HBO-opleiding, zoals SPH, Pedagogiek of Maatschappelijk Werk en Dienstverlening.
 • Een registratie in het SKJ register is benodigd.
 • Minimaal twee jaar werkervaring met het werken met kinderen/jongeren met ontwikkelingsstoornissen, ontwikkelingsachterstanden en/of een (licht)verstandelijke beperking.
 • Kennis van de methodieken: Geef me de Vijf, Ervaar het maar en andere relevante methodieken en theorieën zijn een pré.
 • Brede kennis van methodieken en ontwikkeling stimulerende programma’s.
 • Vaardigheden en ervaring met het coachen en begeleiden van ouders/verzorgers.
 • Zelfstandig ambulant kunnen werken met daarbij flexibiliteit in werktijden en locaties.
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs en hebt een auto tot je beschikking.
 • Het kunnen krijgen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is noodzakelijk.

Wij bieden:

 • Een dienstverband voor een nader te bepalen aantal uur per week, voor de duur van een jaar (met uitzicht op een vast dienstverband).
 • De mogelijkheid om te werken in team van zorgprofessionals bij een groeiende en innovatieve organisatie.
 • Een salaris conform de CAO-Jeugdzorg in schaal 8, de inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring.
 • Een vergoeding in de ziektekosten.
 • Een eindejaarsuitkering en vakantiegeld.
 • Een reiskostenvergoeding en de vergoeding van de kosten voor verkrijging van een Verklaring Omtrent het Gedrag.

Informatie

Kijk voor meer informatie over CityKids op onze website: www.werkenbijcitykids.nl.

Sollicitatieprocedure:

Ben je geïnteresseerd in deze vacature van CityKids, solliciteer dan direct! Je brief met motivatie en Curriculum Vitae kan je mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., ter attentie van Lisa Kerkhof.

Voor vragen kun je telefonisch contact opnemen met Lisa Kerkhof (Operationeel manager) op 0651624721.

Het kunnen krijgen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is noodzakelijk. Het opvragen van referenties is onderdeel van de procedure.

We zien je CV graag tegemoet met een daarbij een motivatiebrief. Zonder deze motivatiebrief kunnen we de sollicitatie niet in behandeling nemen.