Skip to main content

Kinderverpleegkundige

Kinderverpleegkundige

Specialistische Kinderzorg buiten de muren van het ziekenhuis, voor 24-32 uur per week. CityKids is per direct op zoek naar enthousiaste en ervaren kinderverpleegkundigen met veel kinderzorg ervaring voor de regio's: Rijnmond en Haaglanden. Wil jij je inzetten voor een optimale ontwikkeling van elk kind? Wij bieden je een veelzijdige baan in een uitdagende setting. Kom jij ons zorgteam versterken?

Organisatie
CityKids biedt verpleegkundige en ontwikkelingsgerichte zorg aan kinderen in de leeftijd van 0-12 jaar op het verpleegkundig kinderdagverblijf en behandeling aan kinderen in de leeftijd van 0-12 jaar op het ontwikkelcentrum.

De verpleegkundige zorg binnen het verpleegkundig kinderdagverblijf wordt geboden in Zuidland, Delft en in een prachtig multidisciplinair Kinderzorgcentrum, het Droomhuis, in Rotterdam. Droomhuis biedt ouders van chronisch zieke kinderen alle zorg en aandacht onder 1 dak!

In het Kinderzorghuis binnen CityKids Blessing bieden wij zorg aan kinderen van 0 tot 6 jaar met een intensieve zorgvraag, voortkomend uit een chronische ziekte, intensieve medische behandelingen en/of ernstige verstandelijke beperking. De kinderverpleegkundigen bieden de verpleegkundige zorg die niet noodzakelijk in het ziekenhuis hoeft plaats te vinden. De pedagogisch medewerkers geven pedagogische zorg en bieden ontwikkelingsactiviteiten. Het doel is een omgeving te creëren waar kinderen ondanks hun ziekte of beperking toch de ruimte krijgen om kind te zijn.

Daarnaast is het Kinderzorghuis zo ingericht dat wij in de toekomst ook de zorg die gericht is op de laatste levensfase van een kind kunnen aanbieden. Zorg die niet meer gericht is op genezing, maar als doel heeft het kind een zo goed mogelijke kwaliteit van leven te geven. De kinderen kunnen hier tijdelijk verblijven of logeren in een huiselijke setting en er is 24 uur per dag zorg beschikbaar. De kinderverpleegkundige is er voor het comfort van het kind en ter ondersteuning van de ouders en verzorgers. De zorg wordt vooral bepaald door de persoonlijke wensen en mogelijkheden van het kind en het gezin.

Wij zien de zorg voor het kind niet los van hun ouders en hun omgeving. CityKids geeft bijzondere kinderen de aandacht en ruimte zich te ontwikkelen en volop mee te doen.

Wat verwachten wij van jou?

De setting als kinderverpleegkundige bij CityKids is echt anders dan op een kinderafdeling van een ziekenhuis. Je werkt in een multidisciplinair team van betrokken (kinder)-verpleegkundigen en (ortho)-pedagogen. Op onze locatie in Rotterdam, het Droomhuis, zal ook de Kinderzorg Kliniek gevestigd zijn. Een multidisciplinair kinderzorgcentrum met een team van eerste- en tweedelijns-zorgprofessionals. De kinderverpleegkundige in dienst van CityKids zal ook daar werkzaam mogen zijn.

Als kinderverpleegkundige in dienst van CityKids werk je op een eigen vaste locatie maar je bent bereid, afhankelijk van de zorg die nodig is en de bezetting, te kunnen werken op de verschillende locaties. Voor alle locaties zijn we op zoek naar kinderverpleegkundigen.

Wat anders is dan in het ziekenhuis is de huiselijke kindvriendelijke setting; er is veel meer tijd en aandacht voor de kinderen met een ernstige verpleegkundige zorgvraag. Het kind kan niet worden los gezien van de ouders en omgeving. Er is binnen dit dagprogramma veel ruimte voor comfort, beleving en ontwikkelingsgerichte zorg, buiten alle voorbehouden en risicovolle handelingen om.

Het kind groeit zoveel mogelijk op als ieder ander kind. Ouders zijn voor ons partners in zorg. Samen met ouders en het team wordt het dagprogramma met ontwikkelingsgerichte activiteiten ingericht.

Functie eisen

 • (HBO) verpleegkundige met kinderaantekening.
 • BIG registratie en inschrijving in het kwaliteitsregister V&VN.
 • Je ondersteunt Het handvest Kind & Zorg en bent bekend met het Medisch Kindzorg Systeem.
 • Duidelijke affiniteit met en enthousiasme voor het werken met jonge kinderen die intensieve verpleegkundige zorg nodig hebben in een huiselijke kindvriendelijke omgeving.
 • Zowel solistisch als in teamverband kunnen werken.
 • Assertief, flexibel en initiatiefrijk.
 • Mocht het nodig zijn dat een kind tijdelijk thuis verzorgd wil worden dan ben je bereid ook thuis bij de ouders te werken. Soms ook bij het geven van kinder palliatieve zorg.
 • Goede sociale en communicatieve vaardigheden.
 • Je bent vrolijk, nauwkeurig, integer en betrouwbaar.
 • Je deelt onze missie en visie familiegerichte zorg (in september 2016 hebben we als eerste organisatie buiten het ziekenhuis de Gouden Smiley uitgereikt gekregen van Kind & Ziekenhuis).

Wij bieden:

 • Een dienstverband voor 24 – 32 uur per week;
 • Je werkt in een kindvriendelijke omgeving waar het kind en ouders centraal staan;
 • Werken in een mooi zelfstandig team van zeer betrokken zorgprofessionals bij een innovatieve onderneming met veel scholings- en opleidingsmogelijkheden;
 • In overleg met jou bepalen we wat je wensen zijn vanuit welk team/locatie je zult werken;
 • Salaris is conform CAO-Jeugdzorg. Schaal 9, van € 2.817 tot € 4.499 afhankelijk van dienstjaren en ervaring.

Informatie

Kijk voor meer informatie over CityKids op onze website en onze Facebook pagina’s van de locaties: Rotterdam en Haaglanden.

Sollicitatieprocedure

Ben je geïnteresseerd in deze vacature van CityKids, solliciteer dan direct! Je brief met motivatie en Curriculum Vitae kan je mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., ter attentie van Suzanne Bakker.

Mocht je deze advertentie lezen en als (HBO)indicerend kinderverpleegkundige in het team aan de slag willen ben je meer dan welkom om ook te reageren. Op onze site vind je ook de advertentie voor deze vacature.

Het kunnen krijgen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is noodzakelijk. De kosten hiervoor worden vergoed.

Het opvragen van referenties kan onderdeel uitmaken van de procedure.

Wij ontvangen je CV en motivatie graag zo spoedig mogelijk.

Sollicitaties zonder motivatiebrief worden niet in behandeling genomen.