Skip to main content

Teamleider

Ben jij een enthousiaste en doortastende leider met een passie voor zorg en behandeling? CityKids, een snelgroeiende zorginstelling, zoekt een Teamleider voor locatie De Componist in Capelle aan den IJssel!

Over CityKids
Bij CityKids zetten we ons elke dag in om de beste zorg en behandeling te bieden aan kinderen en jongeren in de regio’s Groot Rijnmond, Haaglanden en Zuid-Hollandse eilanden. Ons hoofdkantoor bevindt zich in het bruisende noorden van Rotterdam. We zijn een ondernemende organisatie met een hart voor zorg en een passie voor ontwikkeling.

Jouw rol als Teamleider
Als Teamleider ben jij het eerste aanspreekpunt voor je locatie en team, zowel intern als extern. Je ontvangt leiding van de Operationeel Manager en geeft functioneel leiding aan je teamleden. Binnen de vastgestelde managementkaders ben jij verantwoordelijk voor de continuïteit van de zorg- en dienstverlening, het coördineren van dagelijkse activiteiten, en het waarborgen van een veilig en effectief werkklimaat. Jouw verantwoordelijkheden omvatten onder andere:

  • Zorgdragen voor een kwalitatief goed pedagogisch klimaat waarbij de pedagogen op de behandelgroep goede zorg en behandeling bieden aan cliënten en hun ouders/verzorgers.
  • Leidinggeven aan het team, waar aansturing, ondersteuning en coaching van de medewerkers is gericht op het in hun eigen kracht zetten. Je voert hierbij ook functionerings- en beoordelingsgesprekken.
  • Coördineren van de dagelijkse gang van zaken en zorgen voor een juiste bezetting op de behandelgroepen. Je bent procesmatig betrokken bij de kennismaking tot uitstroom van een cliënt.
  • Rapporteren en informeren aan de Operationeel Manager.
  • Implementeren en uitvoeren van beleid op locatie.
  • Proactief volgen van ontwikkelingen in de zorg en onderwijs en voorstellen doen ter verbetering.
  • Contact met doorverwijzers (zoals het wijkteam) en samenwerkingspartners in het werkveld rondom het Jonge Kind.

Wie zoeken wij?

  • Opleiding en Ervaring: hbo werk- en denkniveau, minimaal 2 jaar ervaring in een vergelijkbare functie.  Ervaring als leidinggevende is een pre. Affiniteit met de doelgroep is van belang.
  • Vaardigheden: Up-to-date kennis van geldende wet- en regelgeving binnen de zorgsector.
    Communicatieve vaardigheden: Je bent in staat om helder en effectief te communiceren met collega’s op alle niveaus binnen de organisatie. Je hebt sociale vaardigheden voor het onderhouden, uitbreiden en ontwikkelen van netwerkorganisaties. Je beschikt ook over uitstekende schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden.
    Inzicht in organisatieprocessen: Je begrijpt de dynamiek binnen een organisatie en kunt effectief werkprocessen ontwikkelen, beschrijven en bewaken.

Je hebt inzicht in het managen van de operationele aspecten van een zorginstelling, zoals personeelsplanning, cliëntplanning en het realiseren van bedrijfsdoelstellingen.                

  • Eigenschappen:
    Sterke en krachtige persoonlijkheid: Je hebt een proactieve en assertieve houding waarmee je initiatieven neemt en verantwoordelijkheid draagt.
    Teamspeler: Je hebt het vermogen om teams te vormen, te motiveren en te laten samenwerken richting gemeenschappelijke doelen. Werkt graag en goed samen met de verschillende afdelingen binnen CityKids, waarbij je een actieve bijdrage levert aan gezamenlijke doelen. 
    Flexibiliteit en stressbestendigheid: Je kunt omgaan met veranderingen en drukke situaties, waarbij je flexibel inspeelt op de behoeften van de organisatie en de medewerkers.
    Oplossingsgerichte houding: Je bent creatief in het oplossen van complexe vraagstukken.

Wat bieden wij?

  • Contract: Een dienstverband voor 32-36 uur per week.
  • Salaris: Conform de cao Jeugdzorg, afhankelijk van ervaring en opleiding.
  • Voordelen: Tegemoetkoming ziektekostenvergoeding, eindejaarsuitkering 8,3%, vakantiegeld 8% en een vaste reiskostenvergoeding.
  • Ontwikkeling: Een uitdagende functie met veel ruimte voor professionele groei en ontwikkeling.
  • Werkplezier: Werken in een dynamische en inspirerende omgeving met een betrokken team.

Enthousiast geworden?
Solliciteer dan nu! Stuur je motivatiebrief en cv naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ter attentie van Suzanne Bakker. Voor meer informatie over de functie kun je bellen naar Suzanne Bakker op  0614996053. Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG, wordt door de organisatie vergoed) is noodzakelijk en referenties kunnen worden opgevraagd.

We kijken uit naar je sollicitatie! Voor meer informatie, kan je onze website www.citykids.nl raadplegen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.