Stage Persoonlijk Begeleider De Pastorie

                                                                         

VACATURE
Stagiaire woonbegeleider(s) voor “De Pastorie”, Rotterdam
CityKids is op zoek naar woonbegeleiders in opleiding, voor een prachtig kleinschalig woon initiatief. De woning is gelegen midden in een mooie wijk in Rotterdam Noord. Wij zijn hierbij op zoek naar stagiaires die zich vanuit hun MBO/HBO opleiding willen inzetten voor de jongeren. Als je belangstelling hebt, informeer naar de mogelijkheden!


Medische Kindzorg Instelling CityKids biedt zorg en behandeling bij het ontwikkelcentrum en het verpleegkundig kinderdagverblijf. Nieuw is sinds voorjaar 2019 het Beschermd Wonen in De Pastorie. Meer informatie is te vinden via de website www.citykids.nl
Doelgroep
De Pastorie is een kleinschalig beschermd woonhuis voor 10 jongens in de leeftijd van 16 tot 23 jaar met een (licht) verstandelijke beperking en/of een autisme spectrum stoornis. De bewoners hebben een eigen kamer, badkamer en toilet. Koken wordt gezamenlijk gedaan in de gemeenschappelijke keuken. Er is bewust gekozen voor een kleinschalige opzet in een familie-achtige setting. Zo krijgt iedere jongere de persoonlijke aandacht die nodig is om een eigen plek te creëren, vaardigheden aan te leren, de eigen mogelijkheden te onderzoeken en stappen te zetten in de eigen ontwikkeling. De begeleiding van de jongeren is gericht op het doel om jongeren te ondersteunen bij het zelfredzaam worden en groeien richting zelfstandigheid, binnen een veilige en overzichtelijke omgeving met 24-uurs professionele begeleiding. Naast de focus op de ontwikkeling van de jongeren, is er aandacht voor plezier en geluk. Afhankelijk van de mogelijkheden en wensen van de jongeren, zal samen met hen een zinvolle dagbesteding worden ingericht.
Inhoud van de functie
Voor ons nog jonge project “De Pastorie” zijn wij op zoek naar een enthousiaste en stoere stagiair woonbegeleider die graag wilt meewerken in een nog door ontwikkelende woongroep. CityKids zoekt stagiaires die niet verlegen zijn te zeggen waar het op staat, die zelfstandig kunnen werken wanneer nodig, maar ook goed zijn in het werken in teamverband. De woongroep heeft geen naastgelegen afdelingen en heeft een zogenoemde eilandstatus, je directe collega’s en werkcoaches staan altijd voor je klaar. Met hen doe je alles, van hen leer je alles.

Wil je leren een positief pedagogisch klimaat te bevorderen? Ben jij er ook van overtuigd dat iedereen talenten heeft én de kans moet krijgen deze in te zetten? Ben je van mening dat iedereen in onze samenleving ertoe doet? Samen kunnen wij met engelengeduld, een proactieve begeleidingsstijl en onvoorwaardelijke nabijheid de jongeren een veilige en beschermde woonplek bieden waarin ruimte is voor zelfontplooiing en ontwikkeling van de jongeren.
Informatie:
Kijk voor meer informatie over CityKids op onze website www.citykids.nl.

Solliciteren of vragen?
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0651725643

© 2020 CityKids

CityKids
van Oldenbarneveltplaats 442
3012 AP Rotterdam
010-4673105 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.